2 el olie
1 grote ui, gesnipperd
2 tenen knoflook, gesnipperd
1 rode peper, in ringetjes
2 stengels bleekselderij, in blokjes
2 wortels (bospeen), in blokjes
2 el kerriepoeder
2 grote trostomaten, in blokjes
200 gram rode linzen, gewassen
sap van 1/2 citroen
zout
handje verse koriander (naar smaak)

Verwarm de olie en fruit de ui even aan. Voeg de knoflook, peper, bleekselderij, wortel en kerrie toe en fruit een paar minuten. Voeg de tomaten, linzen en 500 ml heet water toe, roer goed door en breng aan de kook. Laat zachtjes koken tot alles gaar is, bij kleine linzen is dat in 15 minuten al zo. Roer het citroensap en wat zout erdoor. Strooi de koriander erover en serveer met gekookte rijst en een groene salade. Voor 3-4 personen.

Geniet van je(2)

Bewaren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *