Meel van de molen en verse gist

Categorie├źn brood,tips2 opmerking

Vorige week heb ik voor het eerst meel gekocht bij een molen.

Meel van de molen

Het bevalt goed om zulk vers meel, zonder verdere toevoegingen, te gebruiken dat het al weer op is en ik gauw terug ga om meer te halen. Er waren nog meer soorten, ik wil ze allemaal proberen.

Wil je ook meel kopen bij een molen, kijk hier voor een molen in de buurt.

Mueslibroodjes, 5 granenbrood met pitten en spelt/woudkornbrood

Ook ben ik intussen aan het ontdekken hoe verse gist werkt. Bij een Turkse Supermarkt heb ik blokjes verse gist van Bruggeman gekocht. Het is 42 gram, goed voor 1 kilo meel. Mijn bevindingen zijn anders, ik gebruik nu 9 gram verse gist per 500 gram meel. Als het een gevuld brood is vind ik 10 gram genoeg.

Al met al vind ik verse gist (die ik ingevroren heb) wel lekkerder brood maken dan gedroogde. Nu heb ik beide op voorraad, voor een snel broodje gebruik ik gedroogde en als ik van te voren plan ontdooi ik de verse gist in de koelkast en maak ik daar meerdere broden mee.

2 gedachten op & ldquo;Meel van de molen en verse gist

 1. Is het ook qua smaak echt een verbetering, vers meel? Ik ga wel eens naar een molen voor glutenmeel (voor bv seitan te maken etc), maar koop eigenlijk nooit meel.
  Groetjes
  Danielle

 2. Hoi Danielle,

  Ik vind het lekker brood maken,ik denk dat ik het iets lekkerder vind dan het meel wat ik eerst gebruikte. Daar zitten toevoegingen in die ik niet meer wil eten.
  Bak je wel eens brood? Met welk meel?

  groetjes Astrid

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *