Brood kneden met de hand

Categorie├źn brood,slow food,tips0 opmerking

Handmatig brood maken lijkt misschien veel werk of zwaar, maar het is prima te doen en ontspannend.

Weeg de droge ingredi├źnten af en roer ze met een vork door elkaar. Dit doe je in een grote ondiepe schaal of als bergje rechtstreeks op de aanrecht. Maak in het midden een kuiltje. Giet hier driekwart van het lauwwarme water en de olie of boter bij. Roer vanuit het midden naar de zijkanten. Als je er niet meer doorkomt met de vork, is het tijd voor je handen. Kneed het deeg met 1 of 2 handen tot het een zachte bal is die niet meer plakt. Als het te droog is, doe je er nog wat water bij. Te plakkerig deeg kan nog wat meel gebruiken. Kneed de bal nog even goed door of gooi het deeg een paar keer op het aanrecht en raap het weer bij elkaar.

De rest van de procedure is hetzelfde als wanneer je het deeg met een machine maakt.
Laat het deeg afgedekt anderhalf uur rijzen en maak er brood of broodjes van.

Handmatig gekneed deeg voor tropische broodjes

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *