In een opruimbui kwam ik een mengsel van farro en drie soorten bonen (zwart, wit en oogbonen) tegen die ik de laatste vakantie uit Italiƫ meenam. Wie weet levert dat een lekkere burger op? Jazeker, een lekkere smaak en heerlijke structuur. Bovendien makkelijk te maken, je hoeft alleen te wachten tot de bonen en granen gaar zijn, ondertussen bak je de ui en knoflook en hak je de tomaten fijn. Het resultaat mag er zijn!

1 kop farro (Italiaanse winkels, of spelt uit de natuurvoedingswinkel)
1 kop gedroogde bonen, geweekt, of een blik gemende bonen
2 el olijfolie
1 rode ui, fijngesnipperd
1 teentje knoflook
8 zongedroogde tomaten in olie, uitgelekt
2 el pijnboompitten
zout, peper

Kook de farro of spelt en bonen gaar, kijk op de verpakking voor de kooktijd. Ik gebruikte een snelkookpan. Fruit in een koekenpan de ui en knoflook in 1 el olijfolie. Bak de pijnboompitten even mee. Hak de tomaatjes zeer fijn of pureer ze in een keukenmachine. Roer de tomaatjes door de ui en pijnboompitten.

Giet de farro en bonen af en roer door het uien-tomaten mengsel. Breng op smaak met zout en peper. Pureer 1/3 van het mengsel en roer weer door de rest. Het is nu een plakkerig mengsel. Laat afkoelen tot je het kunt hanteren.

Vorm 6 burgertjes van het mengsel en bak ze in een koekenpan in 5 minuten per kant bruin. Draai als het kan maar 1 keer om, ze vallen anders misschien uit elkaar.
Je kan ze ook in de oven afbakken. Ongeveer 25 minuten denk ik.

Wij aten er champignons, aardappels uit de oven, spruitjes en een kleine groene salade bij. Twee burgertjes zijn in de diepvries beland voor een volgende keer.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *