Ik hou echt van koken. Maar soms ben ik moe, druk en heb ik vooral HONGER.
Ervaring leert dat ik dan niet uitgebreid wil nadenken en kokkerellen, maar liever gedachteloos iets opzet en wacht šŸ™‚ Hiervoor is een voorraadkast en diepvries ideaal. Ik heb altijd diverse soorten pasta, rijst, quinoa, couscous en bulgur op voorraad. In de diepvries is hier in Frankrijk enorme keus. In Nederland had ik altijd al doperwtjes, spinazie, prei en Mexicaanse groenten in de diepvries. Hier heb ik bijvoorbeeld ook flageolets (groene boontjes), witte bonen en gele sperziebonen op voorraad om snel iets mee te maken.

Dit is zo’n gedachteloos gerecht. Het vult, is gezond en een beetje pittig. Vooral is het heel makkelijk en altijd op voorraad.

1 kop quinoa, gewassen
1,5 kop water
zout
1 el. olie
2 koppen Mexicaanse groenten (diepvries)
1/2 tl. chilipoeder
1/2 tl. (gerookte) paprikapoeder
1 tl. oregano
2 tomaten, in kleine blokjes
verse peterselie, optioneel

Kook de quinoa met het water en een snufje zout.
Verhit de olie in een koekenpan en roerbak de Mexicaanse groenten met de kruiden. Roer na 3 minuten de tomaten er door en laat pruttelen tot de quinoa gaar is (dit duurt circa 10 minuten). Roer alles door elkaar en strooi er verse gehakte peterselie over.

Zonder iets voor 1 persoon met heel veel honger, met salade oid voor 2.

2 gedachten op & ldquo;Mexicaanse quinoa

  1. I am glad for commenting to let you know of the extraordinary discovery my wife’s princess encountered checking yuor web blog. She noticed such a lot of pieces, including how it is like to possess a wonderful giving spirit to make other people completely know just exactly certain multifaceted subject areas. You undoubtedly exceeded her desires. I appreciate you for rendering those interesting, trusted, revealing and also cool guidance on the topic to Julie.

  2. I truly wanted to send a comment to thank you for all of the fabulous items you are giving here. My particularly long internet look up has finally been compensated with reasonable know-how to talk about with my partners. I ‘d declare that many of us readers actually are undoubtedly fortunate to exist in a really good website with very many wonderful people with very beneficial points. I feel rather grateful to have seen the web page and look forward to so many more brilliant moments reading here. Thanks once again for everything.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *