Ik had zin in bonen, moest wat paprika’s opmaken en wilde een iets uitgebreider stoofpotje dan dit snelle paprika-bonen stoofpotje. Al rommelend in de voorraadla vond ik gele linzen, leuk voor de kleur, smaak en vulling! Het stoofpotje stond op en met de rijst al in mijn handen bedacht ik dat ik zin had in iets anders, dus maakte een pak kant-en-klare burrito’s open en kookte 2 maïskolven. Al met al een heerlijke, enorm vullende maaltijd.

Voor het stoofpotje (4 personen)

1 el olie
1 ui, gesnipperd
2 tenen knoflook, fijngesnipperd
1 tl gerookte paprikapoeder
1 tl chilipoeder
1 tl komijnpoeder
1 tl oregano
3 paprika’s, in blokjes
1 grote kop gele of oranje linzen, gewassen
1 blik of pot kidneybonen, 500 gram uitlekgewicht
1 blik gepelde tomatenstukjes

Verhit in een stoofpan of pan met dikke bodem de olie en fruit de ui even aan. Voeg de knoflook, kruiden/specerijen en paprika’s toe en roerbak nog even. Roer de linzen, bonen, tomatenstukjes en een omgespoeld blik (van de tomaten) door de groenten. Breng aan de kook en laat zachtjes 20 minuten koken. Pureer een kwart van de stoofpot en roer dit weer door de rest.

Lekker met rucola of ijsbergsla, burrito’s en maïs.

Ik heb nog wat over en morgen serveer ik dat waarschijnlijk met zoete aardappel en rijst.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *