Verse gist vs verse gist

Categorieƫn brood,gist,slow food,tips2 opmerking

In Nederland heb ik een tijdje brood gemaakt met verse gist van Bruggeman, 42 gram per pakje.
Ik had minder nodig dan het voorgeschreven gewicht, ik gebruikte ongeveer 9 gram per 500 gram meel. De broden waren lekker.

Na de verhuizing naar Frankrijk en een aantal mislukte broden verder (slecht gerezen) probeerde ik weer eens verse gist. Ook pakjes van 42 gram. Ik maak met de Kitchenaid deeg voor 2 gewone of 4 kleine broden van 1 kilo broodmeel en 42 gram gist, 600 ml water en zout (afhankelijk van het meel, ook suiker en olie). Waarom ik hier meer gist nodig heb dan in Nederland is me een raadsel, maar de broden zijn heerlijk.

Het eerste doosje verse gist is op en laatst hebben we bij een bakker weer een doosje gehaald. Dit is echter een ander merk (Italiaans) en de blokjes zijn 25 gram.Weer maak ik met de Kitchenaid deeg van 1 kilo broodmeel, 600 ml water, zout, olie, suiker en gist. Nu is 25 gram genoeg.

Ligt het nu aan de lente? Door de dikke muren hier dringt de warmte langzaam naar binnen. Of werkt het Italiaanse merk anders/beter? Ik heb eerlijk gezegd geen idee. De broden zijn lekker en daar gaat het om.

2 gedachten op & ldquo;Verse gist vs verse gist

  1. Hi! I would like to invite you to check out our site volrecepten.nl . Adding your blog to our site will make your recipes available to many more users and help you get more visits to
    your blog. Our service is free and can you would be able to leave us any time.

    If you like the idea of being found on our page, please, add your blog through the Top Blogs section.
    I hope to see you there soon!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *