Linzen met groenten, kruiden en bulghur

Categorieën bulgur,courgette,groente,linzen,peulvruchten,rode linzen,snelle hap,spinazie,tomaten,uien,vegan0 opmerking

Weer een lekker makkelijk eenpansgerechtje. Dit lijkt een beetje op warme, pittige Taboulé, maar dan met gezonde linzen en meer groenten er door. Wilde spinazie heeft grotere, stevigere bladen en iets meer bite dan gewone spinazie.


1 el olie
1 sjalotje, in ringetjes
1 teen knoflook, gesnipperd
1 kop rode linzen, gewassen
1 snufje cayennepeper
1 kop bulgur
1 el geconcentreerde tomatenpuree
1/2 (gele) courgette, in blokjes
5 rijpe kleine pruimtomaten, in blokjes
2 flinke handen (wilde) spinazie
1 el verse munt, fijngesneden
1 el verse basilicum, fijngesneden
1 el verse peterselie, fijngesneden

Verhit in een pan met dikke bodem de olie en fruit de ui. Voeg de knoflook toe en roerbak 1 minuut. Voeg de linzen, cayennepeper, bulgur toe en roer goed door. Roer de tomatenpuree, courgette en ongeveer 2 kopjes heet water toe en breng aan de kook. Laat 7 minuten zachtjes koken en roer dan de tomaten erdoor. Leg de spinazie er boven op en laat met een deksel op de pan nog 5 minuten koken. Meng de kruiden er door en serveer. Lekker met wat noten.

Voor 2 personen.

Geef een reactie