Reizen. Het kan lastig zijn voor iemand die altijd honger heeft, lekker wil eten en uit overtuiging/vanwege allergie niet alles kan eten. Gek genoeg ontstaat er bij mij meestal juist creativiteit en maak ik met beperkte middelen een feestmaal voor onderweg. Natuurlijk is thuis voorbereiden makkelijker als ik broodjes of cake wil meenemen, maar met een plankje, snijmes, bestek, theedoek en een afsluitbare bak kom ik al een heel eind. De theedoek wikkel ik om het bestek heen en bij de picknick fungeert hij als 2 persoons placemat. Klaar met eten? Als niet wegwaaiend servet/bestekafveegdoek.

Wat is lekker onderweg? Zelf hou ik van vullend (geen verrassing voor wie mijn blog vaker leest), een combinatie van hartig en zoet, knapperig en soms vertrouwd. De laatste keren dat we tussen Frankrijk naar Nederland reisden aten we:

Een bak met wortels, bloemkoolroosjes en radijsjes.
Een bakje ongeroosterde noten en rozijnen.
Bananen en appels.
Klaargemaakte mango en ananas.
Kokoscake van 1 dag oud, jammie!
Een paar mueslibroodjes.
Een literfles fruitshake.
Linzen-broccoli salade, spontaan gemaakt op de terugweg en verrassend lekker.
Een salade van kidneybonen, mais, tomaten en kruiden. Heerlijk hartig.

Dit waren nog maar 2 reizen. Iedere keer, afhankelijk van de tijd die ik heb, het weer, de mogelijkheden om naar een winkel te gaan etc. verzin ik weer iets anders. Wel blijven oude vertrouwde gerechten meereizen; mueslibroodjes gaan me nooit vervelen en een shake is lekker fris onderweg. Volgende keer neem ik een thermosflesje bouillon of een simpel tomatensoepje mee, want op 3/4 van de reis heb ik vaak zin in iets warms. En iets met quinoa, geroosterde paprikapoeder en bonen. Dit is mijn laatste “verslaving”.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *