Pasta met broccoli en roomsaus

Categorieƫn bijgerecht,bloemkool,broccoli,cashewnoten,comfort food,noten,pasta,saus,snelle hap,vegan6 opmerking

Hmm, gezonde comfort food in een kwartier.
Wat wil je hongerige maag nog meer?
Voor twee personen.

500 gram broccoli
1 ui, gesnipperd
1 flinke teen knoflook, grof gesnipperd
1 el olie
1 tl gedroogde tijm
1/2 kop cashewnoten, ongezouten en ongeroosterd
1 el tahin
150-200 gram spaghetti of andere pasta
Zout en peper

Snij de roosjes van de broccoli kort af en leg opzij. Schil de stengel en snij in kleine blokjes.
Verhit de olie in een pannetje waar zo meteen een deksel op past. Fruit de ui en knoflook even aan, voeg de blokjes broccolistengel, de tijm en een paar el heet water toe. Stoof met de deksel op de pan vijf minuten tot de blokjes gaar zijn.

Kook ondertussen de pasta gaar en kook of stoom de broccoliroosjes beetgaar.
In een blender of maatbeker van de staafmixer de inhoud van het pannetje, cashewnoten, tahin, 1/2 kop heet water en flink wat zout en peper pureren tot een gladde, romige saus. Roer de saus door de hete pasta en serveer de broccoliroosjes erbij.

Misschien heb je iets te veel saus, dit kun je bewaren in de koelkast. De saus is ook lekker bij aardappels uit de oven en/of een veggieburger. Verdun zo nodig met wat heet water en warm voorzichtig op.

6 gedachten op & ldquo;Pasta met broccoli en roomsaus

  1. Dit vind ik een heerlijk gerecht en ik eet het zeer regelmatig. Ik hou heel erg van broccoli stam, dus ik gebruik de roosjes om de saus mee te maken. Ook andere groenten, zoals bloemkool, zijn geschikt om in dit gerecht te gebruiken. De saus wordt romig, nootachtig en ietwat zoet.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *