Allesreiniger

Categorieën afwasmiddel,azijn,huis,schoon,tips3 opmerking

Als je de titel van deze blog leest en vervolgens de ingrediënten, denk je dat ik een foutje heb gemaakt. Ik beloof je dat dat niet zo is.

Toen wij vorig jaar in Frankrijk woonden, hadden we te maken met ontzettend hard water en een septic tank, waardoor gewone schoonmaakmiddelen uit den boze waren.

Ik heb eerst geprobeerd met eco middelen de kalk weg te krijgen, maar dat was niet voldoende. Daarna met azijn. Dat werkte wel gedeeltelijk, maar de azijn gleed te snel van bijvoorbeeld tegelwanden af waardoor het effect gehalveerd werd.

Door de azijn te mengen met (eco) afwasmiddel, is het wat dikker. Het blijft hierdoor langer zitten wat handig kan zijn als je iets wil laten intrekken. Het ontkalkt, ontvet, ontsmet en maakt bijna alles goed schoon. Ik gebruik het voor de hele badkamer, keuken, fornuis, verdund om de ramen mee te wassen. De snijplanken, kranen, waterbakjes van de katten, je kunt het zo gek niet bedenken of ik grijp naar de spuitfles.

Meng gelijke hoeveelheden azijn door afwasmiddel in een goed omgespoelde spuitfles. Spuit wat op het schoon te maken stuk, wrijf in met een spons of doekje en neem het af met water.

Mijn douche is schoner dan met Antikal en het is ook nog eens veel fijner voor mijn longen.
Ik ben benieuwd of jullie ook zo enthousiast zijn.

“Recept”
250 ml schoonmaakazijn of doorzichtige inmaakazijn
250 ml eco afwasmiddel
een schone fles met spuit
eventueel een mooi etiket

Giet de azijn en het afwasmiddel in de fles en draai de spuit erop. Meng door voorzichtig een beetje te schudden.

3 gedachten op & ldquo;Allesreiniger

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *