Bouillonpoeder van kruiden en specerijen

Categorie├źn basis,comfort food,soep,tips,vegan0 opmerking

Laatst was ik aan het snuffelen in mijn kruidenvoorraad en bedacht na het zien van lavas (maggikruid) dat ik dat weer eens in de soep zal gebruiken. Vroeger had ik altijd bouillonpoeder op voorraad, maar nadat we uit Frankrijk terug zijn heb ik dat nog niet gekocht. Nu hoeft dat ook niet meer, ik maak voortaan gewoon deze versie.

Deze bouillon smaakt hartig en kruidig. Ik heb er geen zout bij gedaan en mis dat niet. Het is vrij sterk van smaak dus je hebt weinig nodig voor een kopje drinkbouillon of een pan soep. Je hebt een blender of hakselbakje van de staafmixer en wat geduld nodig. Heb je dit niet, dan kun je alle kruiden gemalen kopen en door elkaar roeren.

Ik geef losjes de verhoudingen aan met eetlepels. Je kunt er meteen een hele pot van maken als je het afmeet in cups.

2 el gedroogde laurierblaadjes
2 el gedroogde lavas
1 el gedroogd knoflookpoeder
1 el gedroogde kurkuma
1 el gedroogde tijm
1/2 el zwarte peperkorrels

Doe alles in je blender, hakselbakje of bij grotere hoeveelheden je keukenmachine en vermaal tot een fijn poeder. Meng 1 tl door een kop heet water voor drinkbouillon of 1-2 el als basis voor soep.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *