Rijke luchtige bodybutter

Categorieën bad,bodybutter,cacaoboter,kokosolie,verzorging0 opmerking

Dit recept vond ik op Pinterest (hier) en wilde ik al een tijdje maken. Sinds een tijd gebruik ik ontgeurde bio kokosolie op mijn gezicht (en als make-up remover) en dat voelt zo lekker dat deze bodybutter me fijn leek op mijn benen e.d.

Het is heel simpel en het zijn maar drie ingrediënten. Ik heb aan deze pot 10 druppels Palmarosa olie toegevoegd en dat is een beetje te weinig. De cacaobotergeur overheerst waardoor mijn benen naar witte chocola ruiken. Ergens vind ik dat wel lekker 🙂
De ontgeurde bio kokosolie kocht ik bij Aldi en de bio cacaoboter bij AH.

Je hebt wel een mixer met garde nodig. In mijn Kitchenaid standmixer duurde het ongeveer 10 minuten voor het een luchtige crème was.

Voor een pot van 500 ml

1 cup kokosolie
1 cup cacaoboter
etherische olie naar wens

Doe de kokosolie en cacaoboter in een pan en laat dit op een heel zacht vuur langzaam smelten.
Dit duurt ongeveer 5 minuten. Giet het over in de mengkom waar je het straks in gaat opkloppen en zet het twee uur in de koelkast.

Druppel de etherische olie erdoor en schraap eventuele randjes van de wand van de kom.
Mix 10 minuten (of langer, als je een minder krachtige mixer hebt) met de ballongarde tot het wit en fluffy wordt. In het begin denk je dat het niet gaat lukken, maar het komt goed!

Doe de bodybutter over in een pot en sluit goed af na ieder gebruik. Heerlijk voor een droge huid.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *