Champignonburgers met pijnboompitten

Categorieën burgerday,burgers,champignons,comfort food,kikkererwten,pijnboompitten,uien,vegan0 opmerking

Deze burgers zijn favoriet hier in huis. Ze zijn klein, maar vol smaak. Met dit recept maak je drie kleinere of twee grote burgers. Wil je er meer, dan verdubbel je eenvoudig het recept.

Ik bak deze burgers in de oven af. De burgers zijn hartig, stevig en knapperig als je ze op deze manier maakt. Kikkererwtenmeel is rauw een beetje bitter, dus het deeg proeven is niet aan te raden. Eenmaal gaar is dit helemaal verdwenen en zorgt het voor een goede binding en beet.

Voor 2 kleinere of 3 grote burgers

1 el olie
1 ui, gesnipperd
150 gram champignons, in stukjes gehakt
2 el pijnboompitten
1 tl knoflookpoeder
1 tl Provençaalse kruiden
1/3 cup kikkererwtenmeel
1 el water
1/2 tl kurkuma
zout en peper

Verhit de olie in een koekenpan en fruit de ui. Voeg na twee minuten de champignons, pijnboompitten, knoflookpoeder en Provençaalse kruiden toe en bak al roerend in tien minuten gaar. Laat dit mengsel afkoelen door het over te doen in een schaal en wat uit te spreiden.

Verwarm de oven voor op 200 graden (gasoven, elektrisch op 180 graden). Bekleed een bakplaat met bakpapier.

Roer het kikkererwtenmeel, water, kurkuma, zout en peper door elkaar tot een stevig papje. Roer dit goed door het champignonmengsel. Vorm met vochtige handen burgers van het mengsel. Dit gaat het makkelijkste door een balletje te maken en dit op het bakpapier plat te drukken. Hierna werk je de randen een beetje bij. Bak de burgers in een half uur gaar en goudbruin. Na een kwartier draai je ze met een spatel om.

Lekker bij een stevige salade, risotto of bij Provençaalse rijst.

Bewaren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *