Diervriendelijke yoghurtshake

Categorie├źn aardbeien,blauwe bessen,bosvruchten,bramen,cranberry,ontbijt,peer,shakes,sinaasappel,tips,vegan0 opmerking

Ik ga gewoon verder met diervriendelijke recepten, ook al is het vandaag een dag na Eet Geen Dierendag. Wakker Dier riep op om op Dierendag geen dieren te eten. Ik vond het enigszins teleurstellend om te lezen dat mensen dan voor kaas kiezen, want kaas wordt gemaakt van melk en melk is voor kalfjes:

Dus er ligt mij en andere bloggers de schone taak om te laten zien dat diervriendelijk eten niet alleen betekent dat je geen vlees eet, maar ook geen andere producten van dieren zoals zuivel. Gelukkig kan dit ontzettend lekker zijn. Zo genoot ik gisteren op de Veggie-Fair van mijn eerste Dutch Weed Burger, een Nederlands antwoord op een hamburger. Erg smaakvol, herkenbaar door het groene broodje (met spirulina), een goede beet en sappig.

Terug naar de yoghurtshake. Voordat ik stopte met zuivel maakte ik regelmatig een shake met yoghurt. Dit was uit mijn systeem, maar vanochtend dacht ik er ineens aan. Heel simpel, een pure drinkyoghurt eigenlijk. Een goed (onderdeel van een) ontbijt of tussendoortje.

Voor twee glazen

1 kopje (blauwe) bessen of aardbeien uit de diepvries (ik gebruikte vandaag cranberry’s)
1 grote sappige peer, geschild en in stukken
het sap van 1 sinaasappel
2 koppen plantaardige yoghurt, bv Alpro Mild & Creamy naturel

Blender alles in de blender of met de staafmixer tot een gladde shake.

Vind je mijn blog leuk? Je kunt me nog steeds steunen in de race om een Vegan Award door te stemmen op ZuiverSap als leukste blog: Vegan Awards. Stemmen kan tot 20 oktober en de uitreiking is 1 november tijdens de VegFest in Utrecht.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *