Een middagje Utrecht als veganist

Categorieƫn burgers,tips,Utrecht,vegan,voorraad0 opmerking

Gisteren waren wij (meneer ZuiverSap is ook vegan geworden!) in Utrecht om eindelijk de winkel zonder verpakkingen Bag & Buy te bezoeken. Gewapend met potjes en zakjes ging ik als eerste op de volkoren jasmijnrijst af, die in de aanbieding is. Deze rijst vind ik heerlijk, hij is biologisch en goedkoop. Bag&Bay heeft fairtrade zakjes liggen die je gratis meekrijgt als je ze vult. Deze zakjes ga ik hergebruiken voor groenten en fruit wat ik in de supermarkt moet afwegen.
Behalve de rijst kocht ik drie soorten linzen (Dupuis, Beluga en berglinzen), gedroogde bosbessen, moerbeien, vruchtenthee, sesamzaad en wijnsteenbakpoeder.
Het aanbod lijkt erg op dat van Pit&Pit, met als voordeel dat je bij Bag&Bay precies de hoeveelheid kunt kopen die je nodig hebt. Ik voelde me als een kind in de snoepwinkel en wilde dat ik dichterbij de winkel woonde.

De Twijnstraat heeft nog meer leuke winkels, zoals een grote EkoPlaza. Hier heb ik ook lekker gesnuffeld en o.a. zijdetofu en gerookte tempeh meegenomen.

Na een kop koffie in het centrum liepen we bepakt en bezakt terug naar de auto.
We besloten weer door de Twijnstraat te lopen om nog ‘even’ een burger te eten bij Meneer Smakers. Het was ontzettend druk en we konden met moeite een plekje vinden. Zij hebben een veganburger op de kaart, de lupineburger Tante Lieke. Deze wordt geserveerd met lekkere mango-cashewnotenchutney, paprika, augurk, ui en sla. Een portie friet en een troebel plaatselijk appelsapje erbij en we waren voldaan. Ik heb nog even gesproken met de manager over de structuur van de burger (kan steviger). Wie weet hebben ze iets aan mijn burgertips šŸ™‚

Vandaag ga ik de voorraadkasten opruimen. Met zoveel lekkers in de kast vind ik het bijna jammer dat ik voor vanavond al eten heb, ik barst weer van de inspiratie. Toevallig heb ik ook nog een pakje lupinebonen. Als ik die gaar kook en in het kookwater laat afkoelen, heb ik lupineboontjeswater. Aquafaba (boontjeswater) bindt als ei. Wordt vervolgd!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *