IMG_2748

Veel nieuwe vegans of mensen die geïnteresseerd zijn (vaker) vegan te eten vragen zich af wat je dan zoal eet op een dag.  Nu is dit dagboekje van mij wellicht heel erg anders dan je huidige eetpatroon. Ik vind brood heerlijk, ik bak het nog steeds zelf graag maar er is zoveel meer lekkers te eten dat ik meestal niet vaker dan een keer per dag brood eet (in deze voorbeelddag toevallig twee keer, omdat ik ’s avonds een burger op een broodje at).

Momenteel kook ik veel voor de VeganChallenge, maar eet ik niet heel anders dan normaal.
Ik start op werkdagen altijd met een fruitshake, meestal sport ik (FitnessBlender) zo’n 30-45 minuten en eet dan mijn echte ontbijt. Tussendoor een cappuccino met amandelmelk en een mueslibroodje of een paar plakken vruchtenbrood/bananenbrood.  Lunch is meestal warm, een simpele soep, pasta, rijst of restant van het diner de avond daarvoor. Tussendoor eet ik een handje rauwe noten, wortel of fruit en het diner wisselt maar bevat altijd veel groenten, granen en peulvruchten of noten.

Maandag at ik dit:

Shake: frambozen, mango en grapefruit
IMG_2744

Ontbijt: chickpea salad
IMG_2747

Lunch: noodles met groenten en pittige pindasaus

IMG_2745

Diner: Witte bonenburger met paprika en tomaat uit de oven, op verse broodje met sla en chilisaus. Zoete aardappelfriet uit de oven en spruitjes.

IMG_2746

Ik at geen toetje (doe ik bijna nooit), meneer ZuiverSap at nog een grote bak Alpro vla.

Ook als je niet graag kookt zijn er alternatieven. Kook eens een dubbele hoeveelheid wanneer je wel tijd hebt en vries dat in. Of bewaar de helft voor de volgende dag. Een simpel broodje plantaardige kaas met tomaatjes is ook niet te versmaden en in de supermarkten vind je steeds meer vegan kant en klaar producten. Zelf eten wij wel eens de bonenburger van Goodbite met wat simpele groenten en aardappel als er weinig tijd of zin is om in de keuken te staan.
Ik zal vaker dit soort dagboekje plaatsen in de hoop je te inspireren vaker diervriendelijk te eten.

3 gedachten op & ldquo;Wat eet een vegan zoal op een dag?

 1. Ik begin de dag meestal met fruit en een glas zelfgemaakte melk: sojamelk, amandel- of hazelnootmelk of kokosmelk.

  Bij de lunch eet ik brood met noodlesaus, omdat die meestal lekker pittig is, of ik doe er zelgemaakte seitan op. Verder beleg ik het tegenwoordig met ook met zelfgemaakte hummus in diverse smaken.

  Verderop in de middag dan nog een paar crackers met mijn overheerlijke zelfgemaakte hummus.

  En in de avond een simpele maaltijd met rijst of pasta en groente.

  Later op de avond nog een kop zelfgemaakte melk.

  Tussen door drink ik water of koffie.

  En ik eet ook wel eens een zak chips leeg. Daar zal ik eerlijk over zijn. 😉

  Deze manier van eten is heel geleidelijk gegroeid. Toen ik nog een omnivoor dieet had at ik twee keer per dag brood en maakte ik zelf helemaal niks, ik kocht alles in de winkel. In de loop der jaren is dat dus geleidelijk aan veranderd.

  Groetjes,
  Frits

  1. Leuk om te horen dat je zoveel zelf maakt Frits 🙂
   Dat hoeft niet, iedereen eet weer anders en er komen iedere week weer nieuwe veganistische producten in de winkel. Maar als je het lekker en leuk vindt (net als ik), ga zo door.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *