P1010366

Deze soep maak ik als ik denk niets in huis te hebben. Rode linzen en kokosmelk heb ik namelijk altijd op voorraad, mijn kruidenvoorraad is eindeloos en er liggen altijd wel wat tomaten en paprika’s te wachten. Je snijdt alles het beste van te voren in blokjes, dan kun je na het opzetten van de soep nog lekker een kwartiertje iets anders doen en daarna smullen.

1 ui, gesnipperd
2 teentjes knoflook, gesnipperd
1 stukje gember, ongeveer 2 cm, gesnipperd
1 el kurkumapoeder
1 tl komijnpoeder
1/2 tl chilipoeder
1 tl korianderpoeder
1 grote rode puntpaprika, in blokjes
2 grote tomaten, in blokjes
100 gram rode gespleten linzen
1 pakje kokosmelk (200 ml)
750 ml net gekookt water
1 el olie
1 bosje bladpeterselie

Geniet van je

Verwarm in een grote pan de olie en fruit de ui, knoflook, gember en specerijen al roerend even op middelhoog vuur tot er lekkere geuren afkomen (een paar minuutjes). Voeg de paprika toe en roer nog even door. Roer de linzen, kokosmelk, zout, peper, water en tomaten door de soep en breng aan de kook. Kook ongeveer een kwartier tot de linzen en groenten gaar zijn.
Snij ondertussen de peterselie fijn. Roer door de gare soep.

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *