Magimix gaf me de kans hun nieuwste sapcentrifuge, Le Duo Plus XL te testen. Het is niet alleen een sapcentrifuge, maar ook een krachtige citruspers en smoothiemaker. Zie hier mijn eerste bevindingen:

 

http://https://www.youtube.com/watch?v=1iaraHIVv8w&feature=youtu.be

 

Mijn eerdere sapcentrifuge gaf minder sap en meer natte pulp. De pulp die met Le Duo Plus XL bijvoorbeeld van wortels overblijft, is droog en makkelijk met de bijgeleverde spatel uit de zeef te halen. Het liefst maak ik nog wat met de pulp, binnenkort zal ik een recept delen van burgertjes met wortelpulp. De sapcentrifuge gebruik ik op dagen dat ik geen haast heb om te ontbijten; meestal neem ik tegenwoordig meteen bij het opstaan een groene smoothie uit de Le Blender. Ik wel ben erg blij met de Le Duo, ik gebruik de citruspers bijna iedere dag. Die is heel krachtig en zonder moeite pers je alles uit het fruit.

 

foto-test-magimix-le-duo-xl
De sapjes die ik gemaakt heb in dit filmpje zijn:

Sinaasappel-wortelsap

Pers 2 grote of 3 kleine sinaasappels uit in de citruspers
Maak sap in de sapcentrifuge van twee middelgrote wortels en roer alles door elkaar.

Wat verse gember in de sapcentrifuge is er ook lekker door.

 

foto-einde-video-ism-magmix-le-duo-xl

Appel-peren en frambozensmoothie

Begin met de sapcentrifuge. Pers 2 grote of 3 kleine peren en 1 appel uit in de sapcentrifuge.
Zet de smoothiemix erop en duw er een bakje frambozen (vers of ontdooit uit de diepvries) door.

Eventueel kun je er nog wat citroensap doorroeren, het peren-appelsap wordt gauw bruin.

 

De tomaten-paprika saus ga ik nog eens overdoen met groenten die ik eerst gekookt heb. Wie weet kan ik daar een beter filmpje over maken šŸ˜‰

 

Deze blog werd mede mogelijk gemaakt door Magimix, maar mijn mening blijft onafhankelijk.

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *