Vegan frittata met spinazie

Categorieƫn bijgerecht,groente,kikkererwten,spinazie,uien,veldsla1.521 opmerking

Deze frittata maak ik regelmatig uit de losse pols. Er staat een pot regenboog snijbiet in de tuin, als de slakken ons niet voor zijn geweest maak ik deze frittata het liefst met snijbiet. Maar ook met spinazie of wilde spinazie (even in repen snijden) is dit heerlijk. Of wat dacht je van waterkers, veldsla, prei, eigenlijk zijn alle groene bladgroenten hier lekker in.

Frittata met spinazie
Vroeger maakt ik dit soort gerechten met ei, maar eigenlijk vind ik deze vegan versie veel lekkerder. Hij heeft meer beet. Het is een perfect bijgerecht bij bijvoorbeeld aardappels uit de oven en broccoli. Wat tomaatjes erbij en je eet heerlijk. Je kunt ook wat meer maken, zodat je de frittata de volgende dag bijvoorbeeld als lunch eet met stevige salade.

frittata-groenten-toevoegen

Dit is de basisversie, ik doe er wel altijd zout, peper en een (half) rood pepertje in. Verder kun je naar hartenlust variƫren, kurkuma is altijd goed en denk verder eens aan kerrie of juist Italiaanse kruiden. Ik gebruik als bakpoeder wijnsteenzuur of mijn eigen gemaakte bakpoeder. Bakpoeder uit de supermarkt kan uiteraard ook.

frittata-beslag

Voor 2-3 personen

2 el olie
1 ui, gehalveerd en in dunne ringen
1 teentje knoflook, gesnipperd
1/2 rood pepertje, gesnipperd
100 gram verse spinazie of snijbiet
100 gram kikkererwtenmeel
1/2 tl bakpoeder
120 ml water
zout, peper

frittata-bord

Verhit in een koekenpan 1 el olie en fruit de ui tot deze glazig is. Voeg de knoflook en peper toe en fruit nog 1 minuut. Voeg de bladgroenten toe (eventueel in gedeelten) en laat slinken.
Roer het kikkererwtenmeel, bakpoeder, water, zout en peper tot een beslag. Voeg het groentenmengsel in delen toe (als je dit in een keer doet, stolt het beslag).
Maak de koekenpan schoon met keukenrol. Verhit 1 el olie en verdeel het beslag over de koekenpan. Bak ongeveer vijf minuten op middelhoog vuur tot de onderkant goudbruin en de bovenkant droog is. Draai om met behulp van een bord en bak de andere kant nog vijf minuten.
Mocht je draaien te ingewikkeld vinden, verwarm dan tijdens het bakken de grill van je oven en zet de pan nog even onder de grill. Pas op dat het handvat van de koekenpan daar tegen kan.

1.521 gedachten op & ldquo;Vegan frittata met spinazie