Koken met peulvruchten

 

Gisteren en vandaag gaf ik twee workshops in het stralende zonnetje op Veggie Fair. Ik maakte drie verschillende gerechten om te laten zien hoe veelzijdig peulvruchten zijn. Er zijn heel veel verschillende peulvruchten, zelf heb ik zeker 12 soorten in de kast en meestal kook ik ze zelf in de Instantpot. Maar ook in de supermarkt vind je veel verschillende potten en blikjes met al gare peulvruchten, dus waar wacht je nog op? Lekker aan de bonen!

 

workshop-peulvruchten-veggiefair
Ik begon met kikkererwten, deze makkelijke en lekkere chickpea salad laat zien dat kikkererwten heel veelzijdig zijn. Er gaat ook boontjeswater (aquafaba) in. Links, in het potje vooraan op de eerste foto, zie je kleine schuimpjes die ik (thuis) met de rest van de aquafaba maakte.

Helaas heb ik geen tijd gehad om foto’s of een filmpje van de gerechten te maken. Deze foto’s kreeg ik van Martine van Vegetus, die ook een workshop gaf, en van Veggie Fair.

Na de kikkererwten salade, die ik op sneetjes stokbrood uitdeelde, waren de zwarte bonen aan de beurt. Deze bonen vind ik zelf lekker in burgers, stoofpotjes en bijvoorbeeld met quinoa. Het werden de Mexicaanse burgers. Dit zijn makkelijke burgers die altijd lukken. Het deeg liet ik even rusten en ondertussen begon ik met de linzen kokossoep. Deze soep maak ik als ik wel gezond wil eten, maar niet lang in de keuken wil staan. Ook met andere groenten als bleekselderij en spinazie is dit een lekkere soep. Soms kook ik tegelijk wat rijst en doe ik wat minder water bij de soep, zodat het een soort curry is.

De soep pruttelde, de burgers bakte ik goudbruin en toen kon er geproefd worden. Ik hoop dat ik mensen op idee├źn heb gebracht en heb laten zijn dat bonen/peulvruchten leuk zijn om mee te experimenteren.

 

Koken met bonen

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *