Alweer een tijdje geleden, in de zomer, wilde ik wat meer variatie aan (het liefst biologische) groenten dan ik in mijn omgeving kan vinden. Ik vond de online bio supermarkt Ekonoom en wilde dat wel proberen. De eerste bestelling beviel redelijk goed, veel keus en lekkere producten.

Ekonoom vertelden me dat ze bezig waren om meer vegan friendly te worden. Dat klonk mij natuurlijk als muziek in de oren. Ze stuurden me een pakket (ik koos zelf wat erin zat) en oh wat hebben we gesmuld. Dit was de inhoud:

ekonoom-pakket

De ananas hebben we zo opgegeten. Het was de lekkerste, zoetste en sappigste ananas die we ooit proefden.
De producten van Provamel hebben we als toetje en ontbijt gegeten. Handig om die online te kunnen bestellen.
Met de bleekselderij, paprika, sojabrokjes en kokosmelk maakte ik een heerlijke Thaise curry.
Overal strooide ik de verse, smaakvolle peterselie overheen, ik maakte thee van gember en limoen (wat zijn die sappig!) en verder werd ik wel creatief van deze lekkere ingrediënten:

ekonoom-amandelmeel

Bananenbrood met amandelmeel, ofwel mijn nieuwe favoriet als ontbijt of tussendoortje, de ontbijtrepen.
ekonoom-kipcurry

Curry met spiraal groenten en de kipstuckjes van de Vegetarians Butchers Daughter. Dat is de biologische lijn van de Vegetarische Slager. Ik hou eigenlijk niet van namaak vlees. Het doet me teveel denken aan echt vlees. Ook al heb ik dat nooit gegeten, ik vind het wat eng. Eerder proefde ik kipstuckjes van een ander merk, die bevielen niet. Deze waren echter mals en smaakvol en ze voegden echt wat toe aan de curry.
ekonoom-pizza
Pizza met de pizzabodems van Bio Idea, snelle tomatensaus, Wilmersburger Pizzaschmelz en kastanjechampignons.
We aten dit als makkelijke lunch.
ekonoom-adukibonen

Mexicaans stoofpotje met adukibonen, paprika, mais, tomaten en Abbot Kinneys kokosstart.
Ik dacht dat ik adukibonen niet lekker vond, maar vond ze eigenlijk heerlijk! Die ga ik vaker maken.

 

ekonoom-peterselie-limoen

Zoete aardappelburgertjes met verse peterselie en limoen. Deze limoenen zijn heel lekker sappig. Ik koop wel eens een niet-bio limoen, dat is een behoorlijk verschil.

Al met al vond ik het een succes. Boodschapjes per internet bestellen is wat wennen en plannen (al koop ik granen, rijst e.d. altijd al in bulk via internet), maar ik ga zeker nog eens een bestelling plaatsen.

Momenteel is het wat lastig, omdat ik aan een eliminatie dieet bezig ben. Daarom ben ik ook wat stil hier. Meer over elimineren en de recepten die ik intussen heb bedacht in een latere blog.
ontbijt-met-ontbijtrepen

Ontbijtrepen met amandelmeel, mango, overnight oats met yoghurt. Dit is mijn favoriete weekend ontbijt.

Deze blog werd geschreven in samenwerking met Ekonoom. Dit heeft mijn mening of creativiteit niet beïnvloed.

Bewaren

Bewaren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *