Sapjes van Uzuma

Categorieën fruit,gesponsord,groen monster,groente,sapjes0 opmerking

 

 

Je ziet het veel langskomen op sociale media en ook ZuiverSap ontving een mail van Uzuma. Koud geperste sapjes zonder toevoegingen, dat sprak mij wel aan. Waren ze lekker?  Welke smaken zijn er allemaal? Je leest het in deze review.

 
Uzuma Fit
Zoals het BMI advies van Uzuma al aangeeft is het Fit programma het beste voor mij. Afvallen (Slim) hoeft niet en drie dagen alleen sappen drinken (Detox) is niets voor mij. Er is ook een Steady programma, waarbij je vier sappen per dag drinkt.

“2 Flesjes Uzuma per dag! Met deze hoeveelheid is Uzuma FIT het ideale programma als je op zoek bent naar een eenvoudige manier om dagelijks alle benodigde voedingsstoffen binnen te krijgen. Uzuma FIT is een compleet pakket dat een waardevolle aanvulling is van je eetpatroon met essentiële bouwstoffen, waardoor jij je leven kunt leiden zonder jezelf tekort te doen.”

De sapjes werden bevroren bezorgd in een piepschuim doos. Ik heb ze meteen in de diepvries gedaan. Verder zat er informatie over de verschillende programma’s, een folder met uitleg over de verschillende sappen en wat slow juicen is en hoe Uzuma de sappen snel invriest, waardoor ze houdbaar blijven. Omdat ik ze in de diepvries heb bewaard, heb ik niet zo naar de houdbaarheidsdatum gekeken 😉

Omdat ik ook bezig was het het eliminatiedieet kon ik helaas 5 van de 7 smaken niet proeven, omdat daar citrus in zit. Hierdoor heb ik het programma, 2 keer per dag een sapje als tussendoortje, ook niet strikt gevolgd. Ik heb een sapje genomen als onderdeel van mijn ontbijt of nam er een mee voor onderweg. Ook heb ik er een aantal uitgedeeld. Na een aantal weken was ik een stap verder in het dieet en heb ik alle sapjes alsnog geproefd.


De smaken:

Rise: Wortels, sinaasappel, appel, ananas, citroen. Heerlijk zoet door al het fruit, maar niet te. Tropisch.

Aura: Appel, spitskool, komkommer, selderij, spinazie, gember. Heel bijzonder, kruidig en lekker. Had ik niet verwacht!

Fuse: Wortels, appel, selderij, komkommer, biet, limoen. Biet overheerst gelukkig niet, lekker fris.

Karma: Appel, spinazie, boerenkool, broccoli, komkommer, banaan. Eerst sapje dat ik proefde. Eerst niet lekker, maar ik wende eraan en vond het ok.

Vibe: Selderij, biet, sinaasappel, wortel, basilicum. Ruikt naar biet, waardoor ik geen trek kreeg. Gelukkig proef je de basilicum goed en toch te doen.

Zen: Appels, komkommer, venkel, avocado, spinazie, chinese kool, boerenkool, broccoli, limoen, gember. Übergezond en zo smaakt het ook.

Shine: Wortels, sinaasappel, cantaloupe, mango. Lijkt op Rise, maar zachter van smaak.

 

Het Fit programma kost € 79,95 voor 28 sapjes. Dit komt neer op € 2,85 per flesje. Je kunt de flesjes ook per stuk bestellen voor € 2,95, zo kun je je favorieten kiezen. Zelf heb ik geen slow juicer; ik maak dagelijkse smoothies in de blender of af en toe sapjes met de sapcentrifuge. Als je haast hebt in de ochtend, kan zo’n kant en klaar flesje erg handig zijn. Wat mij erg aanspreekt is dat er alleen groenten en fruit in de sapjes zit, verder niets. Omdat ze niet gepasteuriseerd worden (en wel bevroren) blijven de vitamines bewaard.

Wat ik jammer vind is al het plastic afval. Maar daar heb ik iets voor bedacht: ik heb een aantal flesjes schoongemaakt en doormidden gesneden. In de onderkant maakt ik gaatjes en zo heb ik al opkweekbakjes staan voor als het moestuinseizoen weer begint.

Heb jij goede voornemens, wil je gezonder eten? Zijn de sapjes van Uzuma iets voor jou?

Deze blog werd mede mogelijk gemaakt door Uzuma, maar mijn mening blijft onafhankelijk.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *