Laatste zocht ik een bijgerechtje voor bij een minestronesoep, bekeek mijn voorraad en flanste wat in elkaar. Zo voelde dat tenminste, tot ik het at. Heerlijk! Vooral de ui erin… volgende keer maak ik er een prei kaastaart van!

Deze keer maakte ik het met een broccolistengel en enkele roosjes. De stengel sneed ik in dunne reepjes en roerbakte ik met rode ui en knoflook. Ik denk dat dit ook lekker is met geroosterde stevige groenten, zoals pompoen, raap, pastinaak, etc. Dit recept maakt twee taartjes van 18 cm doorsnee. Halveer het recept of vries er één in. Als je dat in punten doet, kun je het ideaal meenemen in je lunchbox.
Bijgerecht, maakt twee taartjes van 18 cm

1 el olijfolie plus extra voor invetten
1 rode ui, in dunne ringen
1-2 teentjes knoflook, gesnipperd
1 grote broccolistengel, in dunne reepjes en een paar kleine roosjes (totaal 2-3 cups groenten)
1 tl gerookte paprikapoeder
zout en (cayenne)peper
1 bosje platte peterselie, gehakt
300 gram kikkererwtenmeel
80 gram volkoren rijstmeel
1 pakje Pizzaschmelz pikant
500-550 ml water

 


Verwarm de oven voor op 225 graden (ik heb een gasoven. Heb je een elektrische, trek er dan 10 % vanaf. In dit geval 200 graden). Vet twee kleine springvormen (18 cm) in met olijfolie. Bekleed eventueel de bodem met bakpapier als ze geen goede anti-aanbaklaag hebben.

Verhit in een wok of koekenpan de olie en fruit de ui. Voeg de knoflook en broccoli toe en roerbak tot de broccoli beetgaar is (enkele minuten). Roer het gerookte paprikapoeder en zout en peper door de broccoli. Je kunt dit een tijdje van tevoren doen zodat de groenten kunnen afkoelen.

Roer ondertussen in een grote schaal het kikkererwtenmeel, rijstmeel, kaas en water door elkaar. Het moet een dik beslag worden. Mochten de groenten nog heet zijn: voeg ze beetje bij beetje toe en roer ze goed door het kikkererwtenmengsel. Afgekoelde groenten kunnen er in een keer doorgeroerd worden. Roer de peterselie door het mengsel.

Verdeel het beslag over de springvormen en bak ze 30-40 minuten gaar, goudbruin en met een knapperig korstje aan de zijkanten en bodem. Lekker bij soep, als borrelhapje, naast aardappels en groenten of als lunch met een salade.

 

Bewaren

Bewaren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *