Afgelopen weekend bakte ik weer eens deze paratha’s; Indiase platbroden met pittige aardappel-erwtjes vulling. Ik heb het recept nu een paar keer gemaakt en ze worden altijd heerlijk. Deze keer stak ik met een kookring rondjes uit het deeg en bakte ik ze in de oven af. Ik moest er namelijk nogal veel maken, het waren hapjes voor de Algemene Ledenvergadering van de NVV.
Ik sleutel een klein beetje aan het recept: zo gebruik ik speltmeel en speltbloem, deze keer rode uien, cayennepeper in plaats van de verse peper en wat meer erwtjes. Volgens mij vond iedereen ze lekker, want ze waren alle 30 op.
Ik verdubbelde het recept, maar hield vulling over. Dit heb ik ook als ik het recept volg. Dat is helemaal niet erg, want de aardappelcurry kan je zo ook eten. Ik nam een pot mee voor onderweg en at het in de trein op. Lekker hoor!

Dit bracht mij vandaag voor de lunch op het idee om alleen de vulling te maken. In de koelkast lag ook nog bloemkool en veldsla.
Deze ‘aangeklede’ verse van de curry is een prima lunchgerecht of lichte avondmaaltijd. Lekker met wat tempeh denk ik, dat probeer ik de volgende keer.

Voor twee personen

5 aardappels, geschild en in blokjes
1 el zonnebloemolie
1 tl mosterdzaad
3 rode uien, gesnipperd
1 tl kurkuma
1 tl komijnpoeder
1/2 tl cayennepeper
1 teen knoflook
2 flinke handen bloemkoolroosjes
1 1/2 cup doperwtjes (diepvries)
verse koriander/peterselie, groene bladgroente

Kook of stoom de aardappels gaar en giet af.
Verhit in een pan met deksel (ik gebruik een kleine Le Creuset) de olie en bak de mosterdzaadjes met de deksel op de pan tot ze klaar zijn met springen šŸ˜‰
Voeg de uien, kurkuma, komijn en cayenne toe, roer alles door elkaar en bak/stoof met de deksel op de pan 3 minuten. Voeg de bloemkoolroosjes en een klein scheutje water toe en kook nog 4 minuten met de deksel op de pan. Roer de bevroren erwtjes en de aardappels erdoor. Warm zonder deksel nog 2 minuten.
Serveer met wat verse koriander, of als je daar niet van houdt, verse peterselie. Als je wil op een bedje van veldsla, spinazie of romainesla. Rijst of naan is er ook lekker bij.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *