De beste manier om spaghetti uit je spaghettipompoen te halen

Categorieën groente,herfst,how to,pompoen,tips,vegan0 opmerking

 

Spaghettipompoen.
Je ziet ze eigenlijk alleen maar bij natuurwinkels (landwinkels, tuinderijen etc). Gelukkig werk ik naast een tuinderij met winkel, zodoende koop ik de laatste tijd lekkere lokale spaghettipompoenen.

 

Voorheen sneed ik de pompoenen altijd in de lengte door, bakte ik ze in de oven met wat olie en eventueel kruiden en lepelde (vorkte) ik ze uit. Dat kan veel beter. Wil je echte spaghetti halen uit dit type pompoen, moet je ze juist anders snijden!

Een gemiddelde (kleine) spaghettipompoen snij je in vier à vijf schijven. Je legt ze op een bakblik met bakpapier en bakt ze ongeveer 35-40 minuten op 180 graden (gasoven) of 160 graden (heteluchtoven). Zodra je ze kunt hanteren haal je de spaghetti met een vork eruit. Deze is nu beetgaar en geschikt om meteen te eten, of je kunt het als laatste aan een roerbak of (pasta)saus toevoegen.

 

Voor 2 personen:

1 spaghetti pompoen
scherp mes
bakplaat met bakpapier
oven

Verwarm de oven voor op 180 graden (gasoven) of 160 graden (heteluchtoven.
Snij de pompoen in vier of vijf schijven en leg ze op de met bakpapier beklede bakplaat.

Na 35 tot 40 minuten zijn ze klaar. Trek met een vork, boven een schaal, de spaghetti uit de pompoen.

Serveer met je favoriete pastasaus, bijvoorbeeld deze broccoli roomsaus, deze ragù of deze saus met aubergine en tomaat, of als groenten onderdeel van een maaltijd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *