En alweer was mijn laatste bericht maanden geleden. Ik was druk bezig met beurzen, de shop en mijn nieuwe bedrijf: Huize Zuiver. Huize Zuiver is een cateringbedrijf op maat: het is altijd plantaardig en smaakvol en wat je allergie ook is, wij verzinnen iets lekkers voor je. Neem eens een kijkje op de site of ik iets voor je kan betekenen.

Maar nu het recept. Socca, wat is dat? Ik ken socca uit Italiƫ, maar ik lees op veel sites dat de Fransen het hebben uitgevonden. Hoe dan ook, het is een heel makkelijk platbrood dat ideaal is als borrelhapje, bij een salade of als basis voor een makkelijke pizza. Kikkererwtenmeel is glutenvrij en eiwitrijk. Het vult goed, dus ideaal als je nog net iets nodig hebt bij een lichte maaltijd.

Voor 2 kleine platbroden:

1 kop = 250 ml

1 kop kikkererwtenmeel
1 kop water
1 tl knoflookpoeder
1 tl zout
2 el oregano
2 el olijfolie
snufje zwarte peper

Extra olie voor het bakken

Roer alles door elkaar en klop goed met een garde. Laat even (15-30 minuten) staan als je tijd hebt.
Verwarm in een koekenpan wat olie en giet de helft van het beslag er in. Bak in circa 5 minuten goudbruin en knapperig en draai om met een spatel. Bak ook de andere kant knapperig.

Serveer zo in partjes. Officieel giet je er nog olijfolie overheen, maar ik vond het zo juist perfect. Ik eet er graag iets fris bij.

Pizza: Bak de platbroden en beleg ze met partjes tomaat, gebakken champignons en rucola.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *