Linzen met groenten, kruiden en bulghur

Categorie├źn bulgur,courgette,groente,linzen,peulvruchten,rode linzen,snelle hap,spinazie,tomaten,uien,vegan0 opmerking

Weer een lekker makkelijk eenpansgerechtje. Dit lijkt een beetje op warme, pittige Taboul├ę, maar dan met gezonde linzen en meer groenten er door. Wilde spinazie heeft grotere, stevigere bladen en iets meer bite dan gewone spinazie.


1 el olie
1 sjalotje, in ringetjes
1 teen knoflook, gesnipperd
1 kop rode linzen, gewassen
1 snufje cayennepeper
1 kop bulgur
1 el geconcentreerde tomatenpuree
1/2 (gele) courgette, in blokjes
5 rijpe kleine pruimtomaten, in blokjes
2 flinke handen (wilde) spinazie
1 el verse munt, fijngesneden
1 el verse basilicum, fijngesneden
1 el verse peterselie, fijngesneden

Verhit in een pan met dikke bodem de olie en fruit de ui. Voeg de knoflook toe en roerbak 1 minuut. Voeg de linzen, cayennepeper, bulgur toe en roer goed door. Roer de tomatenpuree, courgette en ongeveer 2 kopjes heet water toe en breng aan de kook. Laat 7 minuten zachtjes koken en roer dan de tomaten erdoor. Leg de spinazie er boven op en laat met een deksel op de pan nog 5 minuten koken. Meng de kruiden er door en serveer. Lekker met wat noten.

Voor 2 personen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *