Risotto met spinazie en paprika

Categorie├źn aardappel,bleekselderij,Italiaans,paprika,rijst,spinazie,uien,vegan0 opmerking

Deze risotto kun je ook maken met verse spinazie of verse wilde spinazie. Snij die wat kleiner en voeg de spinazie in gedeeltes doe. De aardappel moet kruimig zijn, je vindt die later niet terug maar hij zorgt voor een romige structuur. Dit is risotto op de makkelijke manier, de bouillon gaat er in een keer bij.

2 el olie
1 ui, gesnipperd
2 tenen knoflook, gesnipperd
1 middelgrote kruimige aardappel, geschild en in kleine blokjes
1 grote stengel bleekselderij, in reepjes
1 snufje chilipoeder
300 gram rondkorrelrijst (risotto rijst)
1 el gedroogde tijm
1 l groentenbouillon
300 gram bladspinazie uit de diepvries (deelblokjes)
1 grote rode paprika, in blokjes
peper en zout naar smaak
optioneel: 2 el sesamzaadjes

Verhit in een grote pan met dikke bodem de olie en fruit de ui even aan. Roer de knoflook, aardappel, bleekselderij en chilipoeder er door en roerbak 2 minuten. Voeg de rijst toe, bak heel even mee en voeg dan de bouillon toe. Roer alles door en breng zachtjes aan de kook. Laat ongeveer 20 minuten pruttelen, roer af en toe door. Voeg 10 minuten voor het einde van de kooktijd de spinazie toe en 5 minuten daarna de paprika. Laat alles nog even 5 minuten staan, roer door en serveer. Strooi er sesamzaadjes over of serveer met notenballetjes.

Voor 4 personen.

Kijk op de verpakking van de rijst voor de kooktijd.
Ik gebruikte zilvervlies rondkorrelrijst met een kooktijd van 45 minuten; witte rondkorrelrijst is meestal in 18-20 minuten gaar.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *