Al eerder schreef ik hoe belangrijk een voorraadkast en diepvries voor mij is. Niet alleen om gedachteloos (maar wel lekker) te kunnen koken, soms komt het er hier niet van boodschappen te doen. Door diverse oorzaken heb ik inmiddels 12 dagen geen boodschappen gedaan. Gelukkig heb ik granen, peulvruchten, noten, plantaardige melk, pasta, kruiden en een diepvries vol groenten op voorraad.

Vier dagen geleden was de sojayoghurt op, maar ik heb heerlijk ontbeten. Ik had nog wel sinaasappels en bananen dus met diepvriesfruit was een shake zo gemaakt. Met een mueslibroodje uit de diepvries zat ik goed vol. Een andere ochtend at ik quinoa-pap met amandelmelk en zwarte bessen (diepvries). Dit vond ik qua smaak niet heel geslaagd (wat saai), maar het vulde erg goed waardoor ik lang energie had. Voor het ontbijt van vandaag maakte ik een cake met o.a. kokosolie, rozijnen, amandelmeel, koekkruiden en amandelen. Lekker, maar iets te droog. Binnenkort een nieuwe poging.

Verder maakte ik voor de lunch rode rijst met kruidige pompoen (goede bewaargroente) en knolselderij. Een beetje herfstig maar lekker.

Ook maakte ik een gratin met deze groenten, die ik als diner at met een paar mini maïsburgertjes en een tomatensalade. Deze burgertjes zijn nog iets aan verbetering toe (iets te vochtig), maar voor een “ik heb niets in huis” dag vond ik ze prima. Het restant van de gratin heb ik vandaag kleingesneden door wat pasta geroerd en als lunch gegeten.

Voor vanavond heb ik zwarte bonen in de week gezet. Ik heb zin een een stevige chili of stoofpot. Hopelijk lukt het met de weinige verse ingrediënten en de diepvriesgroenten die ik nog heb. Morgen is het weer tijd voor boodschappen, maar stiekem hoop ik dat deze ontstane creativiteit nog even aanhoudt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *