Herfstige ontbijt quinoa

Categorie├źn fruit,noten,ontbijt,quinoa,sinaasappel,snelle hap,vegan,walnoten1 opmerking

De laatste tijd eet ik verschillende ontbijtjes. Deze quinoa is warm en kruidig, perfect op een regenachtige dag. Gepeld hennepzaad smaakt lekker nootachtig. Als je deze eiwitbron niet in huis hebt laat je het weg.

1/2 kop quinoa, gewassen onder de kraan
1 1/2 kop kokend water
1 sinaasappel
1 handje walnoten
mespuntje kaneel
1 el hennepzaad, optioneel

Kook de quinoa in het kokende water 5 minuten langer dan aangegeven op het pak. Hierdoor wordt het wat zachter.  Roer regelmatig. Schil ondertussen de sinaasappel en snij deze in kleine stukjes. Roer met de walnoten en kaneel door de gare quinoa. Strooi het hennepzaad erover en serveer lekker warm.

Voor 1 persoon

1 gedachte op & ldquo;Herfstige ontbijt quinoa

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *