Salade de Grand Frais

Categorie├źn bijgerecht,broccoli,groente,paprika,salades,tomaten,vegan0 opmerking

Grand Frais is veruit mijn favoriete winkel voor groenten en fruit. Alles is ontzettend vers en smaakvol. Helaas moeten we een stukje rijden, anders deed ik er bijna alle boodschappen. Ze hebben bijvoorbeeld  ook heerlijke rijstsoorten, bulghur, quinoa (die ze hier niet in de supermarkt hebben), noten en gedroogd fruit. Grand Frais is een keten, als je ooit in Frankrijk in de buurt van een vestiging bent zou ik zeker naar binnen gaan. De broccoli die ik deze week kocht was zo groen, zo had ik nog nooit broccoli gezien. Met enorm smaakvolle peterselie, wat paprika en tomaatjes maakte ik deze kleurrijke salade.

1 broccoli, roosjes in kleine stukjes*
1 rode paprika, in blokjes
10 kleine zoete tomaatjes, in blokjes
1 flinke hand platte peterselie, fijn gesneden
1 el lekkere olijfolie
2 el witte balsamicoazijn
zout en peper

Roer alles door elkaar en laat minstens een uur in de koelkast intrekken. Serveer op kamertemperatuur. Voor 3-4 personen.

Erbij aten we walnotenburgertjes en gekookte kruimige aardappels.
Quinoa en pijnboompitjes lijken me ook lekker erdoor, dit ga ik morgen voor de lunch proberen.

* De stengel van de broccoli bewaar ik altijd en gebruik ik voor door de soep oid (bijvoorbeeld linzensoep). Zonde om weg te gooien.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *