Een kruising tussen een stoofpot en een dikke soep. Hoe je het ook wilt noemen, het is lekker en zit boordevol groenten.

Voor ongeveer 2,5 liter soep

150 gram gedroogde borlottobonen, geweekt
1 el olie
1 ui, gesnipperd
3 kleine wortels, in dunne plakjes
3 stengels bleekselderij, in dunne plakjes
1 tl chilipeper
1 tl bonenkruid
1 tl komijnzaad
1 tl zout
2 el geconcentreerde tomatenpuree
1 blik tomatenstukjes
1 flinke hand gesneden boerenkool
1 dikke winterprei
1 teen knoflook
een restje gekookte aardappels, pasta of rijst

Giet de bonen af. Kook een liter water in de waterkoker. Verhit de olie in een grote pan en fruit de ui, wortel en selderij een paar minuten tot de ui glazig is. Roer de kruiden erdoor en bak nog een klein minuutje. Roer de tomatenpuree, tomatenstukjes, bonen en het water door de groenten en breng aan de kook met de deksel op de pan. Laat ongeveer 40 minuten zachtjes koken. Voeg de prei, boerenkool en knoflook toe en meng die er goed door. Kook nog ongeveer 20 minuten tot alles gaar is. Verwarm de aardappels even in de soep en pureer eventueel 1/3 deel. Eet smakelijk.

5 gedachten op & ldquo;Winterse soep

  1. Mmmmm dat ziet er heerlijk uit. Ik heb nog nooit boerenkool in de soep gedaan en nu ik dit lees denk ik: waarom eigenlijk niet? Deze komt op mijn lijstje! Lijkt me ook een perfect recept om restjes weg te werken.

  2. Lijkt me een heerlijk recept. Ik heb borlottibonen al gekookt in de diepvries liggen. Die kan ik ook wel gebruiken toch? En hoeveel gram zou ik in dat geval nodig hebben?

  3. Hi Greet, het is inderdaad ideaal, zo'n pan soep om restjes op te maken. Ik gooi er ook allerlei andere groenten in, afhankelijk van de koelkastinhoud.

    Hi Hannah, dan zou je ongeveer 400 gram kunnen nemen.

    Sorry beide voor mijn late reactie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *