Mini badbruisballen met rozenblaadjes

Categorieën azijn,bad,bakingsoda,bruisbal,citroenzuur,tip,vegan,verzorging3 opmerking

Eerlijk gezegd had ik nooit badbruisballen in huis, ze zijn best prijzig voor eenmalig gebruik. Maar nu ik een hele simpele manier heb gevonden om zelf iets lekkers voor in bad te maken, maak ik voor de pot leeg is alweer nieuwe. De hoeveelheid etherische olie is voor een zacht ruikend bad, als je van sterkere geuren houdt voeg je meer toe. Ik kocht alle ingrediënten online.

1 cup baking soda, evt. gezeefd
1/2 cup citroenzuur
1/2 cup rozenblaadjes
3 el gesmolten kokosolie of olijfolie
30 druppels lavendelolie (etherische olie)
30 druppels palmarosa- of rozenolie (etherische olie)
een plantenspuit met water
stevige siliconenvormen

Voor ongeveer 21 kleine bruisballetjes.

Roer de droge ingrediënten door elkaar. Voeg de oliën toe en roer door. Dit gaat het beste met je handen.
Spuit wat water op het mengsel en kneed het door. Je moet zo veel (of weinig) gebruiken tot het een soort droog kruimeldeeg is. Als het te nat is gaat het bruisen en loopt het straks over in de vorm.
Vul met een lepel een vormpje en druk hard aan met je vingers. Vul zo de rest van de vormpjes. Het mooiste resultaat krijg je als je het in de vormpjes een nacht laat staan. Je kan ze er ook voorzichtig uithalen en bijvoorbeeld op bakpapier laten drogen, maar dan worden ze minder strak. Doe ze over in een mooie pot en gebruik er 1 of 2 per bad.

Tip: de gebruikte schaal en vormpjes e.d. kun je schoonmaken met azijn. Hierna gewoon afwassen. De azijn zorgt ervoor dat de geur eruit gaat.

3 gedachten op & ldquo;Mini badbruisballen met rozenblaadjes

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *