Mini badbruisballen met rozenblaadjes

Categorieën azijn,bad,bakingsoda,bruisbal,citroenzuur,tip,vegan,verzorging5 opmerking

Eerlijk gezegd had ik nooit badbruisballen in huis, ze zijn best prijzig voor eenmalig gebruik. Maar nu ik een hele simpele manier heb gevonden om zelf iets lekkers voor in bad te maken, maak ik voor de pot leeg is alweer nieuwe. De hoeveelheid etherische olie is voor een zacht ruikend bad, als je van sterkere geuren houdt voeg je meer toe. Ik kocht alle ingrediënten online.

1 cup baking soda, evt. gezeefd
1/2 cup citroenzuur
1/2 cup rozenblaadjes
3 el gesmolten kokosolie of olijfolie
30 druppels lavendelolie (etherische olie)
30 druppels palmarosa- of rozenolie (etherische olie)
een plantenspuit met water
stevige siliconenvormen

Voor ongeveer 21 kleine bruisballetjes.

Roer de droge ingrediënten door elkaar. Voeg de oliën toe en roer door. Dit gaat het beste met je handen.
Spuit wat water op het mengsel en kneed het door. Je moet zo veel (of weinig) gebruiken tot het een soort droog kruimeldeeg is. Als het te nat is gaat het bruisen en loopt het straks over in de vorm.
Vul met een lepel een vormpje en druk hard aan met je vingers. Vul zo de rest van de vormpjes. Het mooiste resultaat krijg je als je het in de vormpjes een nacht laat staan. Je kan ze er ook voorzichtig uithalen en bijvoorbeeld op bakpapier laten drogen, maar dan worden ze minder strak. Doe ze over in een mooie pot en gebruik er 1 of 2 per bad.

Tip: de gebruikte schaal en vormpjes e.d. kun je schoonmaken met azijn. Hierna gewoon afwassen. De azijn zorgt ervoor dat de geur eruit gaat.

5 gedachten op & ldquo;Mini badbruisballen met rozenblaadjes

  1. My husband and i have been quite fortunate that Louis managed to do his investigation through your precious recommendations he had while using the web page. It’s not at all simplistic to just continually be giving for free procedures which often other people have been trying to sell. We really remember we need you to be grateful to for that. The entire illustrations you have made, the simple site navigation, the friendships you assist to engender – it’s everything exceptional, and it is aiding our son in addition to the family reason why this theme is exciting, which is particularly fundamental. Thanks for all the pieces!

  2. Thanks for your whole hard work on this web page. Gloria enjoys getting into internet research and it’s easy to see why. A number of us know all concerning the dynamic method you render good guidelines through your web blog and even strongly encourage participation from visitors on the concern and my simple princess is without a doubt understanding so much. Have fun with the rest of the new year. You’re carrying out a really great job.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *