Zelf een veggieburger maken is helemaal niet moeilijk. Je zorgt voor iets met vulling (vaak peulvruchten, maar bv tofu of stevige groenten kan ook), lekkere groenten die daarbij passen en iets wat bindt. Dat kan havermout zijn, geweekte lijnzaad, kikkererwtenmeel, bloem, oud brood, etc. Je roert alles door elkaar, pureert een deel, zet het even in de koelkast en je “deeg” is klaar.

Deze Mexicaanse burgers zijn nog sneller klaar als je diepvriesmais neemt. Hierdoor is je deeg meteen koud dus plakt het goed. Kies je voor mais uit blik, zet de kom na het pureren dan even een half uur in de koelkast. Ik kook de bonen zelf. Meestal kook ik een zak tegelijk, gebruik ik een deel voor burgers en vries ik de rest in porties in. Je kunt ook bonen uit pot of blik nemen.

1 rode (punt) paprika, in kleine blokjes
2 koppen gare zwarte bonen
1 kop mais, diepvries
1 kop fijne havermout
1 tl chilipoeder
1,5 tl oregano
zout en peper
olie om te bakken

Roer alles goed door elkaar. Pureer ongeveer de helft met de staafmixer. Als je geen staafmixer hebt, stamp je flink met de pureestamper. Kneed alles nogmaals door elkaar en vorm er vier burgers van.
Bak ze in hete olie vijf minuten per kant goudbruin.

Lekker met een tomaten paprikasausje.

Bewaren

3 gedachten op & ldquo;Mexicaanse burgers

  1. Leuk idee om in thema's te werken! Zeker doen! Enneh wat een briljante tip om de ingr. koud te houden.. dat heb ik dus nooit gedaan.. Ben niet zo'n held in vega burger maken maar ik ga weer een poging wagen 😛

  2. Dat werkt echt goed, dus ik hoop dat het je nu wel lukt 🙂 En burgers maken is oefenen merk ik. Vielen ze vroeger uit elkaar, tegenwoordig nooit meer en maak ik ze uit de losse pols. Veel succes en eet smakelijk.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *