Helaas, ik kreeg een berichtje dat ik niet bij de eerste drie leuke vegan blogs zit voor de Vegan Awards. Ik had ook stevige concurrentie. Ondertussen kook en bak ik natuurlijk gewoon verder. Wie weet volgend jaar šŸ™‚

Dit is heerlijk troosteten. Vullend, precies goed op smaak, niet te pittig. Het is niet veel werk, deze grote pan vol. Serveer er wat rijst of naan bij, of eet het gewoon zo. Invriezen of bewaren in de koelkast voor de volgende dag(en) gaat ook prima.

Voor 4 personen

1 el olie
1 grote ui
2 tenen knoflook
1 tl gemberpoeder
1 tl komijnpoeder
1/2 tl chilipoeder
1 el curryblaadjes
1 grote koolrabi*, geschild en in blokjes
3 aardappels, geschild en in blokjes
150 gram rode gebroken linzen, gewassen
1 blik gepelde tomaten, in blokjes
2 el santen
1 el tamarinde
1 el zout
1 el bouillonpoeder
100-200 gram verse spinazie

Fruit de ui even en voeg na een paar minuten de knoflook, gember, komijn en chili toe. Roerbak even. Roer de chiliblaadjes, koolrabi en aardappels er goed door. Voeg de linzen, tomaten, santen, tamarinde, zout, bouillon en ongeveer een halve liter heet water toe, zodat alles net onder staat. Roer goed door elkaar en sluit de deksel. Breng aan de kook en laat ongeveer 20 minuten pruttelen tot de groenten en linzen gaar zijn. Verwijder de curryblaadjes en roer de spinazie er door tot deze geslonken is.

* In plaats van koolrabi kun je ook 2 koppen pompoenstukjes, blokjes zoete aardappel, wortelschijfjes, in de lente meiraapjes of bloemkoolroosjes nemen. Bloemkool moet iets minder lang stoven, voeg die na 10 minuten koken toe.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *