Mini vegan kaascroissantjes

Categorieën comfort food,kaas,snelle hap,vegan0 opmerking

Kaascroissantjes

Ik had trek en trok mijn koelkast open. Groenten en nog meer groenten.
En: Tante Fanny bladerdeeg en een blok Wilmersburger Classic.

Als vegan heb ik geluk dicht bij een Jumbo te wonen die een aantal Tante Fanny producten en Wilmersburger Classic verkoopt. Liever zie ik natuurlijk meer vegan producten in de supermarkten, maar het is een begin.

Deze kaascroissantjes zijn zo simpel dat je ze zo in de oven hebt. Ik denk dat ze met Wilmersburger Pizzatopping of No Muh Pittig nog lekkerder zijn, maar ook zo zijn ze heerlijk.

Vers vegan bladerdeeg
Vegan kaas
kerriepoeder
evt. zout

Kaascroissantjes detail

Verwarm de oven op 180 graden (gasoven) of 165 graden (heteluchtoven). Zet een bakplaat, een plank, rasp, scherp mes en de ingrediënten klaar.

Rol het deeg uit op de plank. Draai om zodat het deeg op de plank ligt en je het bakpapier eraf kunt halen. Leg dat op de pakplaat. Leg het deeg met de lange kant naar je toe.

Rasp een flinke laag kaas over het deeg. Bestrooi met wat goede kerriepoeder (madras) en als daar geen zout in zit, met wat zout. Rol de deeglap op. Snij rolletjes van 2 cm van het deeg. Leg ze wat uit elkaar op de bakplaat. Strooi er nog wat kaas over en bak ongeveer 20/25 minuten tot ze goudbruin en knapperig zijn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *